Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής   Leave a comment

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής, με θέμα το σταματημένο έργο της αποχέτευσης, παρουσία του κ. Αλεξανδρή, των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Μέλη του συλλόγου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας όπου μεταξύ άλλων ζητούν :

1. Ενημέρωση, ποιοι είναι οι λόγοι που δημιούργησαν την κατάσταση αυτή των δρόμων και την παγίωσαν.

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να λυθούν τα προβλήματα άμεσα και οριστικά. Συγκεκριμένα βήματα, προτάσεις, χρονοδιάγραμμα.

3. Να προκηρυχτεί λαϊκή τοπική συγκέντρωση για να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις του δήμου σε όλους τους δημότες της Επανομής, μιας και τα προβλήματα αφορούν όλη την τοπική κοινωνία και να αφουγκραστεί ο δήμος τις απόψεις των δημοτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξανδρής υποσχέθηκε να συγκαλέσει  συγκέντρωση εντός 25 ημερών, για να τεθούν οι προτάσεις του δήμου και να ακουστούν οι απόψεις των δημοτών. Σύμφωνα δε με τον ίδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να επιλέξουν την καλύτερη λύση για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος, που θα είναι μια από τις τρεις παρακάτω :

1. Σύναψη δανείου της ΔΕΥΑ Επανομής με κάποια τράπεζα

2. Αποπληρωμή του έργου από τα χρέη που οφείλουν οι δημότες της Επανομής στη ΔΕΥΑ για λογαριασμούς ύδρευσης(1.000.000 €) και ενδεχόμενα και η προείσπραξη των τελών σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης, και

3. Προσπάθεια ανάληψης του έργου και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση όμως αυτή ο δήμος θα χάσει τα έσοδα που θα έχει μελλοντικά από τα τέλη σύνδεσης και χρήσης του δικτύου.

Posted 16/02/2011 by thermaikos24 in Θερμαϊκός

Tagged with

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: