Κανένας κίνδυνος – αρνητικές οι ενδείξεις στις μετρήσεις των γεωτρήσεων Επανομής (Δελτίο Τύπου Δ.Θερμαϊκού)   Leave a comment

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ήταν οι ενδείξεις στις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με όργανο ειδικό στην διερεύνηση ύπαρξης επικίνδυνων για έκρηξη αερίων από ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις δύο γεωτρήσεις της περιοχής Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν της εξαιρετικά επείγουσας επιστολής του Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή, προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννη Μανιάτη, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, Αθανάσιο Ζαχαρόπουλο, αποτελούμενο από έμπειρα στελέχη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Θεσσαλονίκης και των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. (ΕΛΠΕ) επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις δύο (2) γεωτρήσεις της περιοχής Επανομής, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως διαρροή και δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόπειρα παραβίασης του τσιμεντένιου καλύμματος της μιας εκ των δύο γεωτρήσεων, η φθορά του οποίου θα αποκατασταθεί άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Επιπροσθέτως, η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με το Α.Τ. Επανομής και την Διοικήτρια Αστυνόμο Β΄, Βασιλική Κουσαρίδου, για την στενή επιτήρηση των δύο γεωτρήσεων για τυχόν μελλοντικές φθορές ή απόπειρες δολιοφθοράς.

Ως εκ τούτου, αποδεικνύονται και επισήμως αναληθή τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, καθώς και όλα τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους του Δήμου μας.

Δηλώσεις Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή: «Μετά την επίσκεψη στο ΙΓΜΕ και την επικοινωνία μου με τα ΕΛΠΕ και το ΥΠΕΚΑ, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για να διερευνήσουμε το θέμα που προέκυψε. Ο Υφυπουργός, Ιωάννης Μανιάτης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, απέστειλε κλιμάκιο για να εξετάσει το ζήτημα και να εφησυχάσει τους πολίτες μας μετά το σάλο και την ανησυχία που δημιούργησε τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενη σε πιθανό (;), μεγάλο κίνδυνο έκρηξης που υπάρχει στην περιοχή κατόπιν διάβρωσης των βαλβίδων σφράγισης.

Ως υπεύθυνη διοίκηση θα θέλαμε να διασφαλίσουμε τους δημότες, άλλωστε αυτή είναι και η υποχρέωσή μας, και να κάνουμε τις πρέπουσες ενέργειες σε περίπτωση που, τυχόν, υπήρχε κάτι αρνητικό για την Επανομή και όχι μόνο. Νομίζω ότι όλες οι κινήσεις μας αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και την αμεσότητα των αντανακλαστικών μιας υγιούς διοίκησης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: