Μηνιαίες Ανοιχτές Ειδικές Συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας Δήμου Θερμαϊκού   Leave a comment

Στην πρώτη συνεδρίαση του 2012 στο, Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας πρότεινα την «Μηνιαία ανοιχτή, ειδική συνεδρίαση».

Θεωρώντας πως με μόλις μία τακτική συνεδρίαση ανά μήνα δεν προλαβαίνουμε να συζητήσουμε όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν την δημοτική μας κοινότητα πρότεινα να συνεδριάζουμε (ως σώμα) ακόμα μία φόρα σε μια ειδική ανοιχτή συνεδρίαση η οποία θα έχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο-θέμα.

Με την παραπάνω πρόταση, πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε την καλύτερη συνεργασία με τις ανάλογες αντιδημαρχίες του δήμου καθώς και με μια πληθώρα φορέων που δραστηριοποιούνται τόσο στην δημοτική μας κοινότητα όσο και στο σύνολο του Δήμου.

Επειδή ο ρόλος μας ως όργανο είναι καθαρά γνωμοδοτικός θα μπορέσουμε με τον παραπάνω τρόπο να ενημερωθούμε καλύτερα και να κάνουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την βελτίωση της κοινότητας μας.

Κλείνοντας θεωρώ επιτακτική ανάγκη την συμμετοχή όλων μας, αφού παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις θα έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε πληρέστερα πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καλαμίδας

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Περαίας

Ιδρυτής της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέων Αν. Θεσσαλονίκης

 

Ακολουθεί αυτούσια η εισήγηση μου η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας

 

Δήμος Θερμαϊκού

Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Περαίας

Περαία, 9/1/2012

Θέμα: Εισήγηση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας για ειδικές μηνιαίες ανοιχτές συνεδριάσεις ειδικού χαρακτήρα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση ενός έτους λειτουργίας ως Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Περαίας και κρίνοντας από την ως τώρα λειτουργία μας ως σώμα μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει ο «Καλλικράτης» θεωρώ πως,  η μηνιαία τακτική συνεδρίαση δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της Κοινότητας μας.

Θεωρώ πως σε μία και μόνο συνεδρίαση και αυτή ανά μήνα δεν αρκεί για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις (στο μέτρο που μας δίνει ο Καλλικράτης αφού είμαστε ένα όργανο γνωμοδοτικού χαρακτήρα) αλλά και να ενημερώσουμε τους συνδημότες για προβλήματα και θέματα της καθημερινότητας μας.

Έτσι θέλω να εισηγηθώ την ειδική μηνιαία ανοιχτή συνεδρίαση η οποία θα έχει ως αντικείμενο μία μοναδική θεματική ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Περαίας, ο Αρμόδιος/α Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, Προϊστάμενοι Αρμόδιων Υπηρεσιών, Εμπλεκόμενοι Φορείς του Δήμου μας, Σωματεία και Σύλλογοι.

Στόχος αυτών των συνεδριάσεων θα είναι η  εμπλοκή όσων των περισσότερων παραγόντων στην εξεύρεση εφαρμοστέων λύσεων καθώς και η ολοκληρωμένη ενημέρωση των συνδημοτών σε θέματα που τους αφορούν.

Ενδεικτικά προτείνω τις παρακάτω ειδικές μηνιαίες ανοιχτές συνεδριάσεις και την εμπλοκή των αντίστοιχών φορέων:

Φεβρουάριος

Θέμα: Τουριστική Ανάπτυξη

Συμμετέχοντες: Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Περαίας, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δ. Θερμαϊκού, Εμπορικός Σύλλογος, λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς και ενδιαφερόμενοι.

Μάρτιος

Θέμα: Καθαριότητα – Ανακύκλωση

Συμμετέχοντες: Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Περαίας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Επόπτες Καθαριότητας Δημοτικής Ενότητας Περαίας, λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς και ενδιαφερόμενοι.

Επίσης προτείνω ενδεικτικά την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα ως ημερομηνία διεξαγωγής των συνεδριάσεων, την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ως χώρο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ως συντονιστή.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Καλαμίδας

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Περαίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: