Διανομή φτηνής πατάτας και ρυζιού   Leave a comment

4.000 και πλέον κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού έγιναν αποδέκτες της «ασπίδας» κοινωνικής προστασίας που υψώθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της διοίκησης να έρθει σε επαφή με παραγωγούς πατάτας και ρυζιού, με σκοπό να διατεθούν τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλότερες τιμές και χωρίς μεσάζοντες.

Η διανομή των δύο από τα τέσσερα βασικότερα είδη διατροφής, πατάτας Νευροκοπίου και ρυζιού Χαλάστρας, βρήκε ανταπόκριση από χίλια και πλέον νοικοκυριά που συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση και προμηθεύτηκαν αυτά τα αγαθά από τα τρία σημεία διανομής που υπήρχαν:

  1. Στην Επανομή, όπου πουλήθηκαν 25 τόνοι πατάτες 9 τόνοι ρύζι σε 1100 άτομα.
  2. Στη Νέα Μηχανιώνα, όπου διακινήθηκαν 25 τόνοι πατάτες και 10 τόνοι ρύζι σε 900 άτομα.
  3. Στην Περαία, όπου διατέθηκαν 50 τόνοι πατάτες και 18 τόνοι ρύζι σε 1.700 άτομα.

Υπογραμμίζεται ότι, στο τέλος της διαδικασίας, πατάτες και ρύζι προμηθεύτηκαν και πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να υποβάλλουν αίτηση, αναλόγως της διαθεσιμότητας που υπήρχε από τους παραγωγούς.

«Η ενεργοποίηση του τοπικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης από το Δήμο μας πρόκειται να συνεχιστεί, διότι στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για να φτάνουν αυτά τα βασικά αγαθά στο τραπέζι μας χωρίς την αισχροκέρδεια που παρατηρείται από μεγάλη μερίδα των μεσαζόντων – εμπόρων. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο και με όποιο τρόπο μπορούμε, τους συμπολίτες μας που πλήττονται ολοένα και περισσότερο από τα εξουθενωτικά μέτρα που μας επιβάλλονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε αυτό το διάστημα. Ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη διάθεση και άλλων βασικών αγαθών διατροφής από τους ίδιους τους παραγωγούς, όπως λάδι, αλεύρι, το πασχαλινό αρνί. Προτού, όμως, αυτό ανακοινωθεί επισήμως, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξασφαλίσει όλους εκείνους τους κρατικούς ελέγχους που θα πιστοποιούν την άριστη κατάσταση των προϊόντων», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιάννης Αλεξανδρής

Το έργο της διοίκησης σε αυτόν τον τομέα συνεχίζεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και σπασμωδικές ενέργειες για το θεαθήναι, οι οποίες το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η πρόσκαιρη και άνευ ουσίας δημοσιότητα…

 

 

 

Για το Γραφείο Τύπου

 

Κων/να Τάπρα

ΔΕ Δημοσιογράφων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: